Четвъртък Мар 28

Musikmesse 2014 - ден втори

imageMesse

Нови продукти от Boss, AKAI, IK Multimedia, M-Audio, Livid и други

 

 

 

Втория ден от посещението си във Франкфурт отделих да разгледам две зали. Първото нещо, което ми направи страхотно впечатление, че доста деца, са доведени организирано на изложението. От най-малките, които са в детската градина, до почти тийнейджъри. По класове и групи си вървят с учителите и разглеждат, пипат, обясняват им разни неща, и като цяло ги възпитават в любов към музиката. Сещате се защо ви го казвам...

Първото нещо, което искам да ви покажа нещо е един продукт наречен "Кристална топка". Това всъщност е миди контролер, който се управлява чрез ръцете. Много е ефектно. Освен MIDI Control Changes, може да изпраща и ноти. Демек може да се свири по този начин. Напомня ми на Жан-Мишел Жар и на Гандалф :) Вижте демонстрационно видео в нашия youtube канал.

Crystall Ball

AKAI показаха също някои нови неща. Видяхме новите контролери за Ableton Live - APC 40 и APC mini, нови клавиатури от MPK серията а също и малките APC. Имаше един семплер MPX16 и прототип на дръм машина - Rhythm Wolf.

AKAI APC 40 MK2

На щанда на Roland и Boss видяхме новите процесори за китара Boss GT 001, Boss GP-10, вокалният хармонист Boss VE-2. За феновете на електронната музика Roland показа VT-3 и TB-3.

Boss GP 10

IK Multimedia показа прототип на дръмпад, който ще работи в всички възможни устройства поддържащи MIDI. Включително iPad. Ето симка на iRig pads.

iRig pads prototype

От M-Audio също показаха прототип на дръм пад, само че с възможност за step sequencing. Имах удоволствието да тествам Trigger Finger Pro и мога да кажа, че като усещане не отстъпва на NI Maschine. Разбира се като идея двете неща са доста различни. Trigger Finger има цветни падове, които сменят цвета си в зависимост от силата на удар. 

M-audio Trigger Finger prototype

 

И за последно днес оставям още един прототип а именно Livid Guitar Wing. Това е безжичен контролер, който можете да закачите на китарата си без да правите никакви модификации и разрушения. Ползата от него е че можете да контролирате различни ефекти по миди път. По принцип е създаден с идеята да се работи с компютър и DAW ефекти но с iConnect можете да го ползвате практически с всичко. 

Lvid Guitar Wings prototype

 

Както обикновено снимки можете да откриете в галериите по дни на първа страница на сайта.