Вторник Апр 23

Randall и Meshuggah работят по нов усилвател

imageНово

На 05.06.2014 на официалната фейсбук страница на Randall беше обявен нов продукт, създаден специално за Фредрик Тордендал от Meshuggah. Виже за какво става дума.

 

 

Майк Фортин от Randall – човекът, който направи усилвателя за Ola Englund, ще проектира лампова глава за Фредерик. Това е изненадващо за всички фенове, които очакваха Meshuggah да преминат от Аxe-FX Ultra на Axe-FX 2. SATAN моделът, направен за Ola Englund, получава добри коментари, така че можем да очакваме добър продукт за Meshuggah с много възможности за управление на Drive канала.

Това не е първият сигнатурен усилвател на Фредрик Тордендал. Преди време беше обявен модел за него, направен от DAR Amplifiers, който щеше да е с гръмкото име Future Breed Machine, но проекта беше замразен, заради многократни забавяния и оплаквания от клиенти, които си искаха предплатените суми обратно. Напълно разбираемо е, че този път не му се рискува с малки компании и се е насочил към големи имена в бранша, като Randall.

Ola Englund и Фредрик с техните усилватели:

 

Press Release:

Randall Amplifiers с удоволствие обявява началото на вълнуваща сигнатурана серия усилватели, разработена с помощта на един от най-прогресивните и иновативни артисти на нашето време - Фредерик Тордендал от Meshuggah!

 

Музиката на Фредерик, в частност и тази на Мешуга, имат огромно влияние върху хеви метъл жанра. Още от самото начало Meshuggah се превърнаха в пионери, които вдъхновяват редица известни имена в метъл средите.

Randall и Фредерик обединяват силите си в мисията да отведат high gain усилвателите до следващото ниво и отвъд...

 

Няколко думи от екипа:

„Изключително радостен съм от работата ми с Randall Amplifiers. Отдавна работим над този проект. Познаваме се от доста време и усещането е все едно работя със семейството си. С нетърпение очаквам да видя резултата от нашата съвместна работа. Усилвателите на Майк Фортин имат... частица от Black Sabbath… в себе си, а както знаете Ози е бащата на Сатаната. Не е нужно да казвам повече.”

Фредерик Тордендал – Meshuggah

 

„Фен съм на Meshuggah от 1995 година насам, когато за първи път чух моя барабанист да свири Destroy Erase Improve. По онова време нямаше друга група, която да звучи като тях. Неравноделните тактове бяха резервирани само за прогресивната музика. Гледах Meshuggah на живо в Ню Йорк на второто им американско турне в Кони Айлънд през 1998 година. Записах цялото шоу и го прехвърлих на минидиск, който скоро подарих на Фредерик. Като се заслушах в това шоу от 98-ма в Кони Айлънд ми дойдоха няколко идеи. Все още не съществува по-тежка група от тях. Метъл обществото в момента е пълно с групи, които на някой етап са били повлияни от Meshuggah. Тази година групата празнува 25 годишнина от основаването си. Те оказаха своето влияние върху мен като музикант, китарист и дизайнер на усилватели. За мен е чест да работя с Фредрик върху неговия сигнатурен Randall усилвател, както и други проекти.“

Майк Фортин – Randall Amplifiers – Главен инжeнер

Очаквайте още по темата.