Вторник Апр 30

Bushmills City Songs – Сцена за независима българска музика

imageСцена

Нееднократно през последните години сме аплодирали меломанския вкус на ирландското уиски Bushmills. А сега Bushmills поставя акцент на родната музикална сцена  

 

 

и на ритъма на града.

Най-новият проект на приятелите ни от Bushmills, с който ще зарадват българската публика, е Bushmills City Songs. Ирландското уиски подава ръка на независимата авторска музика, като дава шанс на осем родни групи да завладеят София със звуците на изпълненията си от тераса с изглед към центъра на града. За тях от Bushmills са подготвили още една изненада - авторските им парчета ще влязат в обща грамофонна плоча.

За целта е създадено специално приложение Bushmills City Songs на фейсбук страницата -  www.facebook.com/Bushmills , където всеки, желаещ да се включи, може да получи информация за кампанията.

Приятелите на City Songs: двамата Bushmills Brothers - Вили Стоянов и Мишо Йосифов, в компанията на Димитър Василев – Нуфри и Краси Тодоров – Чичо Краси, ще изберат най-добрите изпълнения. Участниците ще бъдат поканени да представят на живо своите произведения на терасата в сърцето на София, като изпълнението им ще бъде видео заснето. От клиповете ще можем да разберем и малко повече за приятелството между музикантите и тяхната музика.

Всички видеа ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Bushmills, като феновете на ирландския еликсир ще изберат чрез гласуване своите четири фаворита. Приятелите на City Songs Вили, Мишо, Нуфри и Чичо Краси ще определят още четири изпълнителя, чиито музикални произведения ще бъдат увековечени във винила  Bushmills City Songs.

Затова споделяйте новината с приятелите ви музиканти и не забравяйте след това да ги подкрепите на www.facebook.com/Bushmills.