Петък Мар 29

MusikMesse и ProLight And Sound ден трети

imageДен 3

Най-скъпата китара в света, автографи, звук и светлина, Yamaha.

 

 

Ако се чудите коя е най-скъпата китара в света - ето я. Gibson SG произведен в Китай. Цената му е 2 милиона долара и е официално призната от Гинес за най-скъпак итара в света. Ха да видя сега всики, дето плюат по китайските китари. 

Инструментът е истинско произведение на изкуството, инкрустиран с диаманти изглежда наистина уникално. Произведен е в сътрудничество между Gibson, Coronet и Марк Луи. Много ми е интересно да му чуя звука. Естествено беше зорко охраняван от няколко човека със слушалки. Но не за музика. Една от малкото китари в щанда на Gibson, която не може да се пипа и свири.

Днес на панаира имаше и много звезди. Доста бяха желаещите да се снимат с Tony Iommi. Всичко обаче беше много точно организирано и опашката вървеше бързо.

Също и за Саймън Филипс. Имаме наш човек, който успя да се снима с него. Ненчо успя да вземе от Филипс няколко тениски на Zildjan и ми даде една, която смятам да дам на някой от форума. Следващите дни ще реша как.

Звук и светлина. Днес посетих цели три зали. Технологиите напредват и вече почти всички големи екрани са с висока резолюция. Имаше доста представления, някои от тях заснех, но докато кача видеата, можете да видите снимките на сайта.

 

Накрая посетих и залата на Yamaha. Там беше изложена цялата им продукция заедно с тази на Line6. Почти всичко можеше да се пробва с изключение на акустичните барабани и няколко винтидж синтезатора. Много интересна колекция от ретро синтове показаха. Все пак е хубаво да се знае, от къде се е тръгнало за да се стигне до днешните wobble bass. Yamaha винаги са били едни от водещите производители на синтезатори. Да не се бъркат със самосвирки.

 

Тази статия можете да обсъдите в нашия форум.