Четвъртък Мар 28

Fender The Edge Deluxe

imageFender

Fender пусна серия усилватели на името на The Edge

 

 

 

И като сме започнали със сигничър усилвателите, представени на NAMM 2016, предлагам да завършим силно серията, а именно с Fender The Edge Deluxe.

Легендарният китарист на U2 също може да се похвали със собствена серия усилватели, произведена от Fender. The Edge ползва различни усилватели на Fender през годините, но за неговата серия са се спряли на модифициран classic ’57 tweed Deluxe. Усилвателят е с мощност 12 вата, което не е никак малко. Говорителят е Celestion Alnico Blue, придаващ плавна атака, топли ниски, меки среди и кристални високи, създавайки богат тон, не само на тихи но и на силни нива. Имайте в предвид че 12 вата не са никак  малко. Не може да си свирите с 12 вата в къщи, без да притеснявате съседите от съседния блок.

Изискванията на The Edge са били прост и динамичен дизайн с модифицирана схема, изразяваща се в по-стегнатите ниски за по-силно въздействие. От Fender казват, че са успели да направят всичко това. Като цяло са направили един доста динамичен усилвател, реагира мигновено на усилването от китарата и силата на звукоизвличането, чрез което звуковият диапазон варира  от кристално чист до овърдрайв. Освен това реагира добре на външни ефекти.

Вътре има две 12AX7  в предусилвателя и две 6V6 в крайното стъпало. КОнтролите са повече от прости - mic volume, instrument volume, tone. Има 4 входа, два са повече високи и два са нормални.