Четвъртък Мар 28

IK Multimedia - iLoud Micro Monitor

imageМикро

Компактни но използваеми и най-вече добре измислени монитори.

 

 

 

Както подсказва заглавието iLoud Micro Monitor продставлява мини монитори, които са горе-долу с размерите на декстоп спийкъри, но с качеството на истински студийни монитори.

Дали е възможно това? Защо не? IK Multimedia се утвърди в последно време като един от иноваторите на пазара и предлага все по-интересни продукти. iLoud Micro Monitor не е изключение.

Както можете да очаквате от едни доби монитори, iLoud Micro Monitor предлага ултра акуратна линейна честотна характеристика, без никакво "оцветяване" , без значение дали имате голямо или малко студио или просто ви трябват мобилни монитори. Разбира се целевата група са домашни и бюджетни студиа, но реално се вписват много добре като втори монитори и в по-сериозните студиа. Очудващото, поне за мен са 50-те вата RMS, както и солидния бас, които вадят тези мъничета. Да, приличат на играчки но не са. Всеки монитор има по един 3 инчов бас ууфер и по един 3.4 инчов говорител, които се захранват от усилвател клас D. Двата монитора се свързват чрез специален кабел, така че всичко се включва на едно място.

От задната страна на "водещия" монитор има потенциометър за усилване, малък стерео вход, както и RCA вход. Налични са и 3 еквалайзер превключвателя, като единия компенсира звуковите характеристики в зависимост от това как са позиционирани. Позиционирането на всеки монитор позволява да го поставите в две позиции - нормална и леко повдигната. Съответно IK Мultimedia са предвидили специален еквалайзер, под формата на превключвател, който да нормализира звука поради променената акустика. И не на последно място искам да спомена задължителния за всички мобилни маниаци bluetooth. От една страна позволява да се свържете примерно с телефона си или с таблета си и да си правите там музика, от друга можете да го ползвате като средство за слушане на любимата си музика.

Единственото нещо, което на мен ми липсва това е вградена батерия. Ами така де, като ще е мобилно - да е мобилно. Последното нещо, на което искам да се спра е цената. Тя е 366 евра, като според мен е справедлива с оглед на функциите, които предлага продуктът - качество, компактност, използваемост, приспособимост - това са все неща, които струват пари за да ги имате. iLoud Micro Monitor ще бъде на пазара в края на Ноември 2017, като ако ги поръчате предварително ще имате специална оферта, която е цена от 300 евра и TRacks процесор по избор ( около 150 евра ). Вносител за България на IK Multimedia е фирма Алмар. Можете да ги чуете и тествате в техния магазин на ул. Будапеща 22.

 

 

И така за финал да резюмирам. Чрез iLoud Micro Monitor вие можете да чуете "истината" във вашата музика, без значение дали смесвате в спалнята, мастерирате в гаража или просто си слушате музика в къщи.  Доста от функциите, които предлага ги има само във продуктите от висок клас а това че можете да си ги пъхнете в чантата на лаптопа и да си ги носите, където и да отивате е просто страхотно.

 Вижте видео

Официален сайт: http://www.ikmultimedia.com/