Четвъртък Мар 28

Epiphone Korina - лимитирана серия Flying-V, Explorer и Explorer Bass

imageEpiphone

Легендарните форми на Gibson на достъпна за всеки цена.

 

 

Неотдавна Epiphone представи новата лимитирана серия китари ( вкл. бас китара), базирани на легендарните Гибсъни Explorer и Flying-V. Едва ли има любител на музиката който да не ги е виждал. Това са едни от най-емблематичните китари в рок музиката и специално в метъла, които сме свикнали да виждаме по големите сцени през последните 30-40 години. И едни от най-скъпите. Макар да ги асоцираме с изпълнители използващи ги през последните няколко десетилетия, може би ще ви е интересно да знаете, че всъщност за първи път моделите  Explorer и Flying-V са представени от Gibson през... 1958-ма. От тогава до сега доста китарни производители са се опивали да ги копират но без особен успех. И ето че дойде деня в който Gibson решиха да предоставят на бюджетните китаристивъзможността да се докоснат до легендите. Чрез своята дъщерна компания Epiphone, Gibson пуснаха на пазара лимитирана серия китари Explorer и Flying-V в ценовия клас 600 - 1000 лв.

Китарите са изработени от екзотичното дърво Корина (познато тук още като Афара) но за разлика от предшествениците си са с съвременни ключове и въобще съвременна железария. Адаптерите на китарите са  Alnico Classic  хъмбакъри със специфично винтидж звучене. Басистите пък могат да се насладят на Epiphone XR и XT адаптери. Скалата на китерите е 24.75 инча а на басът - 34. Като цветове няма никакво разнообразие, всички са жълти, като китарния Explorer може да се поръча и в черно. 

Като заключение, мисля че това са доста добри инструменти за ценовия клас в който попадат. Ако искате да имате визията на вашите идоли, като се приближите максимално като звук към тях - това са вашите инструменти. Както не веднъж съм казвал визията на китарата (басът) имат много голямо значение. Не само на новаците но и на по-напредналите - това дава самочувствие. А ако нямаш самочувствие се отказваш да свириш.  Разбира се визията не е всичко, китара се купува след като се пипне. А това можете да направите в Музикален Център Икономов.