Четвъртък Мар 28

SOFIA LIVE CLUB празнува 9-ти рожден ден със специален концерт на ДОМИНИК МИЛЪР

imageДоминик Милър

Събитието ще е част от турнето "Silent Light"

 

 

Доминик Милър или „китаристът на Стинг“, както го наричат повечето меломани, пристига за концерт по случай деветия рожден ден на Sofia Live Club. Събитието ще е част от турнето „Silent Light“ за 2018-та година.

На 12-ти май, от 21:00 часа, един от най-известните китаристи и съвременни композитори пристига в България по покана на организаторите от Sofia Live Club. Концертът ще е повече от дългоочакван, а поводът повече от специален. Революционният клуб за жива музика у нас навършва цели 9 години и ще празнува подобаващо.

Доминик има записани 14 албума. Последният е „Silent Ligh“t и ще бъде представен на широката аудитория с турне за 2018 година. За събитието в София, музикантът пристига със своите колеги, а именно невероятните музиканти – Николас Фижман (бас) и Майлс Боулд (барабани). По време на концерта ще може да чуем най-доброто от 20 години самостоятелно творчество и любимите мелодии от съвместната му работа с един от най-легендарнтеe британски изпълнители - STING.

Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година. Към момента имат над 1500 съвместни концерта зад гърба си и смело продължават да ги увеличават. Виртуозът е неразделна част от изявите на англичанина и описва успеха кратко, точно и ясно – "Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани".

Предстоящото шоу на създателя на „Shape of my heart“ ще бъде много по-бурно с белгийския басист Николас Фишман и барабаниста Майлс Боулд, които са неизменна част от турнето на китариста. Ще станем свидетели на виртуозна победа в знак на протест срещу алчността и капитализма, както самият Доминик споделя „Опитвам се да се противопоставям на алчността, капитализма, социалните медии, фалшивите новини, политиката, несправедливостта ... и най- вече с инструментален разказ. Правенето на музика е начин да се прекъснете от всичко, което е токсично.“

БИЛЕТИ за концерта ще може да се закупят на предварителна продажба в мрежата на Еventim.bg на цена от 30 лева и на място в деня на концерта 40 лева.

Повече информация тук: http://dominicmiller.com/discography/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/536963440036204/

София Лайв Клуб и Музикант.орг ще дадат възможност на двама късметлии да спечелят двойни покани за концерта. Следете нашия форум и фейсбуук страницата на сдружението за да разберете как можете да спечелите.