Четвъртък Мар 28

Ernie Ball VPJR Tuner

imageЯко!

Тунер и педал за усилване - 2 в 1. Един от най-смислените продукти за 2019-та.

 

 

 

Ernie Ball VPJR Tuner е съчетание на активен педал, контролиращ силата на звука и хроматичен тунер. VPJR серията няма нужда от представяне, тя отдавна е стандарт сред китаристите. Можете да намерите такива педали в педалборда на всеки сериозен музикант. Новото и уникалното тук обаче е това, че от Ernie Ball са се сетили да интегрират тунер. Това за мен е удар в десетката и моментално става един от любимите ми продукти за 2019-та година.

Ползата от тази симбиоза е очевидна - освен, че пести място, пести още кабели за свързване а и не на последно място – ток (колкото и малко да е, това е важно за екологията). Сигурен съм, че доста от вас, които ползват педалбордове ще го оценят.

Резултатът е атрактивен педал с голямо екранче, което за мое учудване не е само за тунера, ами показва и силата на изходния сигнал. Педалът изглежда и се усеща точно както и другите педали от серията VPJR, само че има екранче с висока резолюция и се предлага в няколко различни цвята. Има буфер, който се грижи да нямате загуба на сигнал по веригата.

Тунера има всичко, което един професионален тунер трябва да има. Бърз, акуратен, позволява калибриране на честотата по която ще се настроите. Активира се, когато намалите звука до край. Разбира се има начин да го конфигурирате да е постоянно включен.

За съжаление, от Ernie Ball не споделят кога ще може да се купи този продукт, нито колко ще струва. По неофициални данни, цената ще бъде около 260 лв. и ще се появи околко средата на годината.